Βρείτε μας στον χάρτη

Αργύρης Καββαδάς, Νικιάνα, Λευκάδα, ΤΚ 31100

Γνωρίστε την... άλλη Λευκάδα!

Map Icon

  • Επικοινωνία:
  • Τηλ.: 2645071389
  • pansionportofino@gmail.com

Δραστηριότητες στη Νικιάνα

Ποδηλασία

mountain-bike

Η περιοχή της Νικιάνας, στην οποία βρίσκεται και το βουνό των Σκάρων με τα δεκάδες μονοπάτια και τους αγροτικούς δρόμους, αποτελεί την καλύτερη επιλογή για όσους θέλουν να γνωρίσουν την ενδοχώρα του νησιού με το ποδήλατό τους. Η κορυφή των Σκάρων, οι καταρράκτες της Ακόνης, το Κανάλι, η περιοχή του Αλεξάνδρου και των Κολυβάτων, θα κερδίσουν τους λάτρεις της δράσης των δύο τροχών.

Τα μέλη του συλλόγου μας ήδη έχουν ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες σηματοδότησης, χαρτογράφησης και κατηγοριοποίησης των μονοπατιών που είναι κατάλληλα για ποδηλατικές διαδρομές.

Περιπατητικές διαδρομές

anavasi1

Ανακαλύψτε την πράσινη πλευρά της Νικιάνας διασχίζοντας ιστορικά μονοπάτια και μουλαρόστρατες, που οι κάτοικοι της περιοχής χάραξαν εδώ και δεκάδες χρόνια, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των κτηνοτροφικών και αγροτικών δραστηριοτήτων.

Επισκεφτείτε τους καταρράκτες της Ακόνης ανεβαίνοντας το μονοπάτι που βρίσκεται παράλληλα με το ρέμα του Επίσκοπου και δείτε από κοντά τα απομεινάρια των δύο νερόμυλων της περιοχής, που στέκουν να θυμίζουν τις δυσκολίες αλλά και την απλότητα της ζωής των περασμένων γενιών του τόπου μας.

Ανεβείτε το πρόσφατα καθαρισμένο και σηματοδοτημένο, “Μονοπάτι του Μανιόλου” από την Νικιάνα μέχρι την κορυφή των “Σκάρων” και δείτε από ψηλά την Νικιάνα, τα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και τα Πριγκιποννήσια, μεταξύ των οποίων είναι η Μαδουρή του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, ο Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση και το Μεγανήσι.

nidri

nikiana

Share this:

  • Facebook
  • Twitter